Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

regularizare tva

Buna ziua, eu luna trecuta am gresit tva-ul, lunad soldul gresit al lunii precedente. Cum pot sa fac regularizarea si unde anume se trece in formular??
Multumesc mult,
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 22 Feb. 2012
exista doua modalitati: 1.fie corectati decontul de TVA Se considera eroare materiala transcrierea incorecta in decont ca urmare a : - preluarea eronata a sumelor din jurnalul pentru vanzari si jurnalul pentru cumparari; - inversarea unor cifre la completarea decontului; - preluarea eronata a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare cu privire la soldul de plata sau suma TVA de rambursat. 2. fie in decontul lunii urmatoare completati rubrica Regularizari. pt. TVA colectata - rd 16 decont 300 pt. TVA dedusa - rd 30 decont 300 Vezi Ordinul nr. 179/2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Feb. 2012
cel mai corect refaci decontul de tva corect, asa cum ar fi trebuit sa-l faci initial, apoi completezi o cerere in care spui ce ai gresit, astfel: tva colectata tva deductibila suma declarata initial suma corectata diferente rd.care l-ai gresit apoi faci o solicitare in scris din partea firmei ca doresti modificarea decontului de tva, indreptare eroare materiala se cheama, catre Directia d finante, ei fiind singurii care pot corecta acest decont prin declaratia 305,interna, pe care doar ei o pot face.Este singura declaratie pe care nu o poti rectifica decat cu cerere la finante.Ca si baza legala ai Ordinul 179/2007 cu modificarile si completarile ulterioaare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!