Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA platitor de tva temporar

Un PFA neplatitor de tva doreste sa achizitioneze din Germania utilaje de la un platitor de tva declarat, reprezentand achizitie intracomunitara de bunuri. Va rog frumos sa-mi spune-ti daca acest PFA devine platitor de tva permanent prin faptul ca achizitioneaza bunuri din comunitate sau poate sa se declare doar temporar platitor de tva ?
Care sunt conditiile si ce anume trebuie sa depuna la Administratie ca sa devina platitor de tva temporar daca este posibil?
Multumesc pentru suport.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 04 Oct. 2012
Contribuabilii persoane impozabile si persoane juridice neimpozabile, care desfasoara operatiuni intracomunitare, trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni. Operatiunile intracomunitare pentru care este obligatorie inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari sunt: - livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care sunt scutite de taxa potrivit prevederilor art. 143 alin. 2 lit. a si d din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare CF; - livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T in Romania; - prestari de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de taxa pe valoarea adaugata TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile; - achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania; - achizitii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite in Comunitate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania. Pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, trebuie sa completati si sa depuneti, la ANAF: - formularul 095 Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari - cazier judiciar pentru asociatil si ale administratori.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

contabil Silviu Badea
Absolvent al ASE, colaboreaza in continuare cu succes in mediul didactic. S-a specializat in...
Contabil Senior Georgiana Iovan
Vasta experienta in domeniul contabil, rezolvand cazuri complicate aparute in cateva firme...
Contabil sef Teodora Munteanu
Are o experienta deosebita in rezolvarea problemelelor practice ale contabilitatii. Dificultatile...