ClubContabilitate.ro Q&A

"Munca in schimburi"

Buna ziua,

La un magazin alimentar exista in prezent 2 vanzatoare care lucreaza impreuna, zilnic cate 12 ore/zi. Se doreste ca o vanzatoare sa lucreze o saptamana, urmand ca cealalta colega sa stea acasa. In saptamana urmatoare, cea care a avut liber va reveni, si va avea liber cea care a lucrat in saptamana anterioara. Precizati daca ne putem incadra la art. 136 (din acest punct de vedere) referitor la "munca in schimburi".

"Art. 136. [munca ţn schimburi]
(1) Munc─â ţn schimburi reprezint─â orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit c─âruia salaria┼úii se succed unul pe altul la acela┼či post de munc─â, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, ┼či care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicÔnd pentru salariat necesitatea realiz─ârii unei activit─â┼úi ţn intervale orare diferite ţn raport cu o perioad─â zilnic─â sau s─âpt─âmÔnal─â, stabilit─â prin contractul individual de munc─â.
(2) Salariat ţn schimburi reprezint─â orice salariat al c─ârui program de lucru se ţnscrie ţn cadrul programului de munc─â ţn schimburi."

Daca da, va rog sa precizati cum trebuie completat pontaj, daca se intocmeste vreun act aditional la CIM, vreo notificare sau daca se raporteaza ceva in Revisal.

Va multumesc.

Adaugata in
  • Studii de caz

Ccmj Ccmj
 User  Ccmj Ccmj a intrebat la 09 Ian. 2013

 

1 raspuns

Te ajuta acest raspuns? Voteaza aici! Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodora Munteanu
 Expert Teodora Munteanu a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2013
Orele lucrate care depasesc norma zilnica nu sunt considerate ore suplimentare, cu conditia ca durata totala a programului de lucru saptamanal sa nu depaseasca 40 de ore. Daca durata zilnica a timpului de munca este de 12 ore, aceasta trebuie urmata pe o perioada de repaos de 24 de ore.
Angajatorul are obligatia de a respecta durata normala a timpului de munca de 40 de ore/saptamana .
Da, se intocmeste act aditional la CIM in care modificati durata timpului de lucru si se declara in revisal. In pontaj completati orele lucrate conform condicii de prezenta.Alte intrebari despre Studii de caz

Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubContabilitate.ro
Sectiuni
  • ANAF si MFP
  • Codul de procedura fiscala
  • Codul fiscal
  • Declaratii si Formulare
  • Legea Contabilitatii
  • Monografii contabile
  • Studii de caz
  • TVA
Expertii nostri
Alexandra Preutescu
Geta Bujor Violeta Georgescu Adriana Marin Nicoleta Marinescu Silviu Badea George Necula
Video club

X