Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plafon impozit pe profit

Am cazul unei societati pentru care am depus 010 precizand ca, incepand de la 1.02.2013, se aplica 3% impozit pe venit pe microintreprindere .

Ce cifra trebuie sa am pe trimestrul 1 ( incluzand si ianuartie ) ca sa devin din trimestru 1 platitor de impozit pe profit?
La ce curs se calculeaza ?
E vorba de depasirea cifrei de afaceri de 100.000 euro ( sau 65000 euro ) si se ia in calcul si ianuarie ?

Va multumesc

2 raspunsuri


la 18 Mar. 2013
Avand in vedere prevederile art.. 112^6, in situatia in care, in cursul anului fiscal, o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 euro, contribuabilul va instiinta organul fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat prin depunerea unei declaratii de mentiuni, potrivit Codului de procedura fiscala. Veniturile luate in calcul la stabilirea limitei de 100.000 euro sunt aceleasi cu cele care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112^7 din Codul fiscal. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar precedent.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Aug. 2013
Art. 1126 Impunerea microintreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65000 euro Art. 1126. - [M1] Prin excepţie de la prevederile art. 1122 alin. (5) şi (7), dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro, aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita prevăzută în prezentul articol. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv. În cazul contribuabililor prevăzuţi la art. 1122 alin. (3), limita de 65.000 euro şi impozitul pe profit datorat se calculează în mod corespunzător de la 1 februarie 2013. ESTE VORBA DE 65000 DE EURO , NU DE 100.000 .!!! SAU S-A MAI SCHIMBAT CEVA INTRE TIMP SI NU STIU ?? VERIFICATI VA ROG SI D-VOASTRA SI RASPUNDETI-MI VA MULTUMESC
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

contabil sef George Necula
A participat activ la Seminarul National de TVA - aprilie 2011, Seminarul National - Noua Lege a...
Contabil sef Teodora Munteanu
Are o experienta deosebita in rezolvarea problemelelor practice ale contabilitatii. Dificultatile...