Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Acoperire pierdere

Se poate acoperi pierderea contabila la un srl din contul 455?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 18 Iul. 2012
Vezi ordinul 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare: functiunea contului 117. Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta rezultatului sau partii din rezultatul exercitiului precedent nerepartizat de catre adunarea generala a actionarilor/asociatilor, respectiv a pierderii neacoperite si a rezultatului provenit din corectarea erorilor contabile. Contul 117 - Rezultatul reportat¬Ě este un cont bifunctional. In creditul acestui cont se inregistreaza: - profitul net realizat in exercitiul financiar incheiat, evidentiat la inceputul exercitiului financiar urmator in rezultatul reportat 121; - pierderile contabile ale exercitiilor financiare precedente, acoperite din prime de capital, potrivit legii 104; - pierderile contabile ale exercitiilor financiare precedente, acoperite din rezerve, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor 106; - pierderile contabile realizate in exercitiile financiare precedente, acoperite prin reducerea capitalului social, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor 101; - pierderile contabile inregistrate in exercitiile financiare precedente, acoperite din rezultatul reportat reprezentand profit, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor 117; - rezultatul favorabil provenit din corectarea erorilor contabile, constatate in exercitiul financiar curent, aferente exercitiilor financiare precedente 411, 461 si alte conturi in care urmeaza sa se evidentieze corectarea erorilor. In debitul acestui cont se inregistreaza: - pierderile contabile realizate in exercitiul financiar incheiat, transferate la inceputul exercitiului financiar urmator asupra rezultatului reportat 121; - profitul contabil realizat in exercitiile financiare precedente, utilizat ca sursa de majorare a capitalului social, potrivit legii 101; - profitul net realizat in exercitiile financiare precedente, si care se repartizeaza in exercitiile financiare urmatoare pe destinatiile aprobate de adunarea generala a actionarilor/asociatilor, potrivit legii 1068, 117, 446, 457; - rezultatul nefavorabil provenit din corectarea erorilor contabile, constatate in exercitiul financiar curent, aferente exercitiilor financiare precedente 401, 404, 431, 437, 438, 441, 4423, 446, 447, 448, 462 si alte conturi in care urmeaza sa se evidentieze corectarea erorilor. Soldul debitor al contului reprezinta pierderea neacoperita, iar soldul creditor, profitul nerepartizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Iul. 2012
Ce se inregistreaza intr-un cont in OMP 3055 este orientativ nu limitativ. Am participat la un curs la CECCAR si am inteles de la dl Caloianu ca sumele din 455 se pot trece in 117 si se pot utiliza in cazul dvoastra ptr acoperirea pierderii. Insa in momentul utilizarii se vor impozita (acum nu am inteles sigur cu cat, dupa opinia mea 16+16%). Eu va sfatuiesc sa luati legatura cu dl Caloianu la CECCAR, sau daca nu sunteti membru mai interesati-va ca se pare ca exista aceasta posibilitate. Nu stiu care este baza legala ca nu m-a interesat, dar voi incerca si eu sa aflu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

contabil sef George Necula
A participat activ la Seminarul National de TVA - aprilie 2011, Seminarul National - Noua Lege a...
Contabil Alexandra Preutescu
Specialist in solutionarea problemelor ridicate de TVA, taxe si impozite.
contabil sef Violeta Georgescu
Are raspunsuri la orice intrebare legata de formulare, declaratii, impozite si mai ales gaseste...