Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare prin automate de cafea

va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila privind vanzarea prin automate de cafea . La ce pret se inregistreaza marfa in NIR ( cu sau fara adaos )? Cum se stabileste numarul de unitati ce vor fi vandute, tinand cont de faptul ca sunt mai multe produse, iar cantitatile ce intra in componenta unui produs sunt diferite. Va multumesc .
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 08 Feb. 2013
Buna ziua, Monografia contabila este urmatoarea: - pentru achizitie marfa avem urmatoarele inregistrari: % =401 371 4426 371=% 378 4428 -pentru alimentare automat, in baza avizului avem urmatoarele inregistrari: 482=371 371=482 3712=% 378 4428 - pentru incasare de la automate: 4111=% 707 4427 - pentru descarcarea gestiunii: 607=371 %=371 378 4428 - pentru incasare bani: 5311=4111
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Feb. 2013
Cum stabilesc numarul de produse pe care le obtin la receptia marfii? Retetele sunt diferite. Nu fac NIR cu tot cu adaos? Toate au acelasi pret de vanzare . Ex : intrare (factura ) cafea 1 kg - 30 lei /kg , lapte 1 kg 27 lei /kg , zahar 1 kg- 4 lei /kg , ciocolata 1 kg -16 lei / kg (preturile sunt fara TVA) Retete: - cafea lunga : cafea 7 g , zahar 5 g -capucino : cafea 5 g , zahar 5 g , lapte 8 g , -ciocolata ciocolata 7 g , zahar 3 g , lapte 8 g Cum receptionez cafeaua? Cate bucati? Nu stiu cate bucati cafea lunga si nici cate bucati capucino voi vinde (gramajul in prepararea retetei difera ) Va rog sa- mi dati un raspuns concret cu sume. Cu articolele contabile sunt perfect de acord.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Feb. 2013
Trebuie tinuta contabilitatea ca productie pentru ca materiile prime (cafeaua, zaharul, laptele, apa, ciocolata) nu se vand ca atare, ci sufera transformari. Se fac bonuri de predare pentru cafelele vandute, iar bonurile de consum in functie de retetarul fiecarui produs in parte. 607= 371.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

Contabil Alexandra Preutescu
Specialist in solutionarea problemelor ridicate de TVA, taxe si impozite.
Contabil sef Teodora Munteanu
Are o experienta deosebita in rezolvarea problemelelor practice ale contabilitatii. Dificultatile...
contabil Silviu Badea
Absolvent al ASE, colaboreaza in continuare cu succes in mediul didactic. S-a specializat in...