Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decont cheltuieli

Asociatul societatii noastre plateste prin card personal o multime de cheltuieli ale firmei (consumabile, protocol, servicii). Pe bonurile fiscale se poate observa ca au fost platite cu cardul personal. Lunar intocmesc un decont de cheltuieli cu aceste bonuri, dar ca inregistrare contabila folosesc contul 4551 in loc de 542 (ex: 604=4551). Este corect daca folosesc contul 4551, pentru inregistrarea cheltuielilor efectuate prin card personal? Sau trebuie sa folosesc neaparat contul 542, pentru a fi recunoscute cheltuielile in contabilitate? Va multumesc!

1 raspuns


la 23 Apr. 2013
In practica curenta, pentru inregistrarea decontului de cheltuieli, se utilizeaza contul 542 "Avansuri de trezorerie". Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta avansurilor de trezorerie. Contul 542 "Avansuri de trezorerie" este un cont de activ. In debitul contului 542 "Avansuri de trezorerie" se inregistreaza: - avansurile de trezorerie acordate (531); - diferentele favorabile de curs valutar aferente avansurilor de trezorerie in valuta, inregistrate la finele lunii, respectiv la inchiderea exercitiului financiar (765). In creditul contului 542 "Avansuri de trezorerie" se inregistreaza: - avansurile de trezorerie justificate prin achizitia de stocuri, inclusiv diferentele de pret nefavorabile aferente (301 la 303, 308, 361, 368, 371, 381, 388, 401); - cheltuieli reprezentand valoarea materialelor nestocate, consumurilor de energie si apa, intretinere si reparatii, primele de asigurare, studii si cercetare executate de terti, comisioane si onorarii, protocol, reclama si publicitate, transport de bunuri, deplasari, postale si telecomunicatii, alte servicii executate de terti (602, 604, 605, 611 la 614, 622 la 626, 628); - sume reprezentand avansuri nejustificate (428); - sumele reprezentand avansuri de trezorerie, nedecontate pana la data bilantului (461, 428); - sume restituite in numerar reprezentand avansuri de trezorerie neutilizate (531); - sume utilizate pentru achitarea altor valori (532); - diferentele nefavorabile de curs valutar, aferente avansurilor de trezorerie in valuta, inregistrate la finele lunii, respectiv la inchiderea exercitiului financiar, sau la lichidarea acestora (665). Soldul contului reprezinta sumele acordate ca avansuri de trezorerie, nedecontate. Insa, nu este gresit nici utilizarea contului 4551, asa cum ati procedat dvs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

contabil sef Violeta Georgescu
Are raspunsuri la orice intrebare legata de formulare, declaratii, impozite si mai ales gaseste...
contabil sef George Necula
A participat activ la Seminarul National de TVA - aprilie 2011, Seminarul National - Noua Lege a...