Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprindere individuala

Daca sunt intreprindere individuala trebuie sa platesc: impozit venit, asigurari sanatate, dar pentru asigurari Casa de pensii mai este obligatorie contributia de 31,5%?
La inceputul anului am fost sa platesc contributia pensii si mi s-a spus la ghiseu ca nu mai este obligatoriu, dar daca doresc pot merge sa completez formularul 600.
Doresc sa stiu daca este OBLIGATORIU sa mai platesc aceasta contributie catre Casa de Pensii.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 18 Iul. 2013
Avand in vedere prevederile OUG nr. 125/2011 incepand cu 1 iulie 2012, contributiile sociale datorate de persoanele fizice autorizate au trecut in administrarea ANAF. Declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza de catre contribuabilii prin depunerea la organul fiscal de domiciliu a unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, formular 600, aprobat prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 874/2012. PFA-ul datoreaza la sistemul de pensii o contributie de 31,3% din venitul declarat, adica venitul pentru care doresc sa se asigure. Acest venit nu poate fi mai mic de 741 de lei. Nu datoreaza contributia la pensii: - contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 741 lei), - persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii ca urmare a obtnerii de venituri salariale sau indemnizatii somaj sau pensii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

contabil sef George Necula
A participat activ la Seminarul National de TVA - aprilie 2011, Seminarul National - Noua Lege a...
Contabil Senior Georgiana Iovan
Vasta experienta in domeniul contabil, rezolvand cazuri complicate aparute in cateva firme...
Contabil sef Teodora Munteanu
Are o experienta deosebita in rezolvarea problemelelor practice ale contabilitatii. Dificultatile...