Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare venit agricol din arenda

Am nevoie foarte mult de un act aditional la contractul de arenda privind obligatia arendatorului de a-si achita impozitul pe venitul aferent pe anul 2012.
Va multumesc din suflet.

1 raspuns


la 31 Iul. 2012
In cazul contractelor de arendare ,contribuabilii care realizeaza venituri din arenda sunt obligati sa isi exercite in scris optiunea privind modalitatea de impunere aleasa, prin incheierea unui act aditional, inainte de data efectuarii primei plati, care sÄ? fie inregistrat la organul fiscal competent in termen de 15 zile de la incheierea acestuia. Iata un model: ACT ADITIONAL NR __ DIN DATA DE__ LA CONTRACTUL DE ARENDA NR__ DIN____ Incheiat intre: arendas- datele de identificare si arendator- datele de identificare ??n temeiul Art. ____ din Legea_________ am convenit la modificarea Contractului de arendare ??ncheiat ??i ??nregistrat sub nr ___/___.___._______ , astfel Art.1. Incepand cu data de __/__/__, se modifica contractul de arenda nr _ din ________dupÄ? cum urmeazÄ?: la art.__(din contract ) se vor adauga urmatoarele: Impozitul pe venitul de arenda va fi in cota de _____(10 sau 16%) (in cazul veniturilor din arenda contribuabilii pot opta pentru: 1. determinarea venitului in sistem real sau 2. re??inerea impozitului la sursÄ? de cÄ?tre plÄ?titorul de venit.)
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!