Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bon fiscal PFA

Incepand cu 14 martie 2013 daca o PFA neplatitoare de TVA achizitioneaza produse doar cu bon fiscal fara factura este aceasta cheltuiala deductibila sau nu?
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 30 Iul. 2013
Buna ziua, Bonurile fiscal cu valoare de pana la 100 euro constituie documente justificative ce pot fi decontate daca contin informatiile minime necesare, ca in cazul unei facturi simplificate, in acest caz nefiind necesara emiterea unei facturi. Depinde totusi ce achizitionati pe baza de bon fiscat, pentru ca nu orice cheltuiala poate fi una deductibila. Incepand cu 14 martie, contribuabilii au posibilitatea sa isi deduca TVA pentrun orice bunuri si servicii achizitionate pe baza de bonuri fiscale, a caror valoare este de pana la 100 de euro cu tot cu TVA. Pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Aug. 2013
Revin cu intrebarea pentru ca nu m-am exprimat suficient de clar.Dec iun pfa neplatitor de TVA achizitioneaza produse cu bon fiscal pe care nu este imprimat codul fiscal al pfa si nici nu cere factura.Cumpara produse care sunt deductibile conform codului fiscal.Tinanad cont ca bonul fiscal nu indeplineste conditia de factura simplificata il pot trece in registru incasari si plati ca si cheltuiala deductibila sau nu?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Aug. 2013
Nu conteaza dc sunteti sau nu pl,atitoare de TVA. Bonurile fiscale nu se inregistreaza direct prin reg de incasari si plati (respectiv, in cazul soc comerciale, prin reg de casa). Se intocmeste decont de cheltuieli sau decont de deplasare. Numai bine.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

contabil sef Violeta Georgescu
Are raspunsuri la orice intrebare legata de formulare, declaratii, impozite si mai ales gaseste...
Contabil Senior Georgiana Iovan
Vasta experienta in domeniul contabil, rezolvand cazuri complicate aparute in cateva firme...