Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

Logheaza-te utilizand retelele de socializare Login Facebook
Recuperare parola
ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Aplicare cota TVA 9% - comert rame de ochelari

Ce acte trebuie depuse la ANAF pentru a putea aplica cota de TVA de 9% la comertul cu rame de ochelari? Mentionez ca aceste rame au fost incadrate de Casa de sanatate in categoria accesorii de proteze. Trebuie depusa la ANAF o informare privind aplicarea acestei cote de 9%? Mentionez ca societatea importa aceste rame, iar in vama erau taxate cu 24%. Trebuie scoasa vreo hartie de la ANAF care se depune in vama cand se face importul? Va rog, daca stie cineva cum trebuie procedat, intrucat nu se gaseste nimic si nimeni nu spune nimic. Va multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 08 Feb. 2013
Conform ART. 147 din Codul fiscal, deducerea taxei pentru persoana impozabila cu regim mixt si persoana partial impozabila: 6. Pro-rata prevazuta la alin. 5 se determina ca raport intre: a) suma totala, fara taxa, dar cuprinzand subventiile legate direct de pret, a operatiunilor constand in livrari de bunuri si prestari de servicii care permit exercitarea dreptului de deducere, la numarator; b) suma totala, fara taxa, a operatiunilor prevazute la lit. a si a operatiunilor constand in livrari de bunuri si prestari de servicii care nu permit exercitarea dreptului de deducere, la numitor. Se includ sumele primite de la bugetul statului sau bugetele locale, acordate in scopul finantarii operatiunilor scutite fara drept de deducere sau operatiunilor care nu se afla in sfera de aplicare a taxei. 8. Pro-rata definitiva se determina anual, iar calculul acesteia include toate operatiunile prevazute la alin. 6, pentru care exigibilitatea taxei ia nastere in timpul anului calendaristic respectiv. Pro-rata definitiva se determina procentual si se rotunjeste pana la cifra unitatilor imediat urmatoare. La decontul de taxa prevazut la art. 156^2, in care s-a efectuat ajustarea prevazuta la alin. 12, se anexeaza un document care prezinta metoda de calcul al pro-rata definitiva. 9. Pro-rata aplicabila provizoriu pentru un an este pro-rata definitiva, prevazuta la alin. 8, determinata pentru anul precedent, sau pro-rata estimata pe baza operatiunilor prevazute a fi realizate in anul calendaristic curent, in cazul persoanelor impozabile pentru care ponderea operatiunilor cu drept de deducere in totalul operatiunilor se modifica in anul curent fata de anul precedent. Persoanele impozabile trebuie sa comunice organului fiscal competent, la inceputul fiecarui an fiscal, cel mai tarziu pana la data de 25 ianuarie inclusiv, pro-rata provizorie care va fi aplicata in anul respectiv, precum si modul de determinare a acesteia. In cazul unei persoane impozabile nou inregistrate, pro-rata aplicabila provizoriu este pro-rata estimata pe baza operatiunilor preconizate a fi realizate in timpul anului calendaristic curent, care trebuie comunicata cel mai tarziu pana la data la care persoana impozabila trebuie sa depuna primul sau decont de taxa, prevazut la art. 156^2.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!