Sistemul de TVA la Óncasare ar putea suferi corectii de la 1 aprilie

de Clubcontabilitate.ro la 21 Feb. 2013

Tags: tva, minister, finante, publice, incasare, corectii, mfp, dan, manolescu


Astazi, in cadrul Conferintei Directorilor Financiari, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu, a declarat ca eventuale corectii ale sistemului de plata a TVA la incasarea facturii s-ar putea aplica de la 1 aprilie."Deconturile de TVA au ca termen de depunere 25 februarie. Saptamana viitoare vom avea date despre cea mai mare parte a efectelor asupra bugetului si vom trage concluzii privind eventuale corectari ale acestui sistem" , a spus Manolescu referindu-se la sistemul de TVA la incasare.

Potrivit oficialului MFP, o modificare a sistemului de plata a TVA ar fi cel mai bine de aplicat la inceputul unui nou trimestru.

Sunt analizate mai multe variante de modificare a sistemului de plata a TVA la incasarea facturii, introdus din ianuarie 2013, pe baza semnalelor primite de la mediul de afaceri si consultantii fiscali privind problemele cu care se confrunta firmele in aplicarea noilor reglementari, a declarat Dan Manolescu. Mai exact, sunt in analiza doua variante de lucru - sistemul de TVA la incasare sa fie optional, nu obligatoriu sau sa fie extins termenul de 90 zile la care TVA devine exigibila, chiar daca factura nu a fost incasata. De asemenea, MFP analizeaza si o combinatie intre cele doua variante.

"Deocamdata exista doar in analiza eventuale corectii care ar trebui aduse in legislatie, corelate cu modul in care functioneaza sistemul de TVA la incasare. Semnalele din mass-media sunt ca acest TVA la incasare creeaza probleme si incercam sa identificam modul in care putem corecta acest sistem pentru a nu crea probleme agentilor economici, pentru care s-a dorit sa fie un avantaj acest nou sistem', a spus oficialul MFP.

Sistemul de plata a TVA la incasarea facturii este aplicat obligatoriu de catre firmele care au sediul in Romania si cifra de afaceri mai mica de 2,25 milioane lei.

Articole conexe:

Ultima ora:Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii
1 comentariiNAME 2013-02-23 09:54:17

CLASIC...ROMANESC..


 
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubContabilitate.ro
Sectiuni
  • ANAF si MFP
  • Codul de procedura fiscala
  • Codul fiscal
  • Declaratii si Formulare
  • Legea Contabilitatii
  • Monografii contabile
  • Studii de caz
  • TVA
Video club

X