Informare deducere TVA bonuri fiscale si deducere TVA la bonurile de achizitii combustibili

de Clubcontabilitate.ro la 21 Mar. 2013

Tags: tva, hg 84 2013, oug 28 1999, combustibil, deducere tva


Prin adoptarea HG nr. 84/2013 pentru modificarea normelor de aplicare a Codului fiscal, publicata in Monitorul Oficial din 14.03.2013, a fost prevazuta posibilitatea deducerii TVA in baza bonurilor fiscale emise de casele de marcat fiscale, astfel:


Pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Pentru achizitiile de combustibili, din punctul de vedere al calitatii documentului justificativ, dar si pentru alte achizitii efectuate in baza unui unui bon fiscal, se poate deduce TVA daca:

A) Codul fiscal al cumparatorului este imprimat pe bonul fiscal de catre casa de marcat fiscala.
Se subintelege ca, daca acest cod nu este imprimat de casa de marcat, ci este  transcris/suprascris ulterior, documentul nu are calitate de document justificativ pentru deducerea TVA si nu se poate deduce TVA de la achizitie.
 
B) Valoarea maxima a fiecarei achizitiei facute pe acelasi document este... cititi continuarea in PortalContabilitate!


Autor: Adrian Benta, consultant fiscal, editor PortalContabilitate.ro

Pentru mai multe informatii si studii de caz va recomandam CD-ul 57 Solutii practice privind deducerea TVA la combustibil


Articole conexe:

Ultima ora:Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii
0 comentarii 
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubContabilitate.ro
Sectiuni
  • ANAF si MFP
  • Codul de procedura fiscala
  • Codul fiscal
  • Declaratii si Formulare
  • Legea Contabilitatii
  • Monografii contabile
  • Studii de caz
  • TVA
Expertii nostri
Adriana Marin
Silviu Badea Nicusor Belciug Georgiana Iovan Alexandra Preutescu George Necula Teodora Munteanu
Video club

X