Modificarile normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal publicate: problemele de aplicare persista

de Clubcontabilitate.ro la 06 Mar. 2013

Tags: og 8 2013, norme metodologice, cod fiscal, tilul iii, titlul iv


Normele metodologice de aplicare se afla intr-un nou proces de actualizare determinat de cele mai recente modificari aduse Codului fiscal de catre OG nr. 8/2013, Administratia fiscala publicand proiectul acestora.In efervescenta procedurilor declarative specifice lunii februarie nu poate trece neobservata intarzierea adoptarii normelor care ar fi putut clarifica numeroasele probleme de interpretare a prevederilor din Cod. Proiectul normelor atat de asteptat cuprinde, ca de fiecare data, clarificari necesare, insa asa cu ne-am obisnuit si completari care nu isi gasesc temei in actul normativ in aplicarea carora sunt emise.
 
Daca in sfera impozitului pe profit modificarile nu au un puternic impact la nivelul marei mase a contribuabililor deoarece OG nr. 8/2013 a adus un numar limitat de schimbari – cele mai relevante vizand informatiile suplimentare ce trebuie inscrise in registrul de evidenta fiscala - in ceea ce priveste impozitul pe venit, impactul este deosebit de amplu. Nu numai din cauza numarului mare de persoane carora impozitarea veniturilor din agricultura le poate fi aplicabila, dar si din perspectiva clarificarii unor elemente asupra carora Codul fiscal nu le detaliaza.
 
In ceea ce priveste modificarea referitoare la impozitarea veniturilor incasate cu titlu de indemnizatie de delegare de 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice proiectul normelor nu aduce elemente de noutate.
 
Incepand cu data de 1 februarie 2013, prin OG 8/2013 a fost modificat regimul fiscal aplicabil ... citeste in continuare in PortalContabilitate

Autor: Justinian Cucu, jurist, expert in proceduri fiscale, consultant in domeniul proceduri fiscale

Articole conexe:

Ultima ora:Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii
0 comentarii 
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubContabilitate.ro
Sectiuni
  • ANAF si MFP
  • Codul de procedura fiscala
  • Codul fiscal
  • Declaratii si Formulare
  • Legea Contabilitatii
  • Monografii contabile
  • Studii de caz
  • TVA
Expertii nostri
Nicoleta Marinescu
Marina- Alexandra Cruciu Violeta Georgescu Adriana Marin Nicusor Belciug Geta Bujor Silviu Badea
Video club

X