Impozitul pe venit macro la reluarea activitatii

de Clubcontabilitate.ro la 06 Feb. 2013

Tags: oug 28 1999, impozit profit, casa marcat, impozit pe venit, microintreprindere


O firma a fost infiintata in 2011 ca microintreprindere, platitoare de impozit pe venit. Nu a avut activitate niciodata, dar a fost trecuta din oficiu de ANAF ca platitoare de impozit pe profit. In aprilie 2013 va inceta perioada de suspendare a activitatii.
Intrebari:
1. La reluarea activitatii firma poate opta pentru plata impozitului pe venit, ca microintreprindere? Daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca?
2. Daca obiectul de activitate este "activitati de inginerie in domeniul cadastral", este obligatorie casa de marcat? Indiferent de natura clientului, persoana fizica sau juridica, lucrarile cadastrale sunt intocmite pe baza de contract.Raspuns:
Avand in vedere recentele modificari introduse de OG 8/2013 privind modificarea Codului fiscal, ce modifica art. 112 din Codul fiscal privind microintreprinderile, consideram ca societatea dvs va trece in mod obligatoriu la regimul de microintreprindere la reluarea activitatii.

Toate societatile comerciale platitoare de impozit pe profit, ce au avut o cifra de afaceri mai mica de 65.000 euro, devin platitoare de impozit pe venitul microintreprinderii, potrivit recentelor modificari adoptate.

Astfel, la reluarea activitatii, veti depune declaratia de mentiuni 010 pentru modificarea vectorului fiscal in impozitul pe venitul microintreprinderii. Pentru societati cu obiecte de activitate lucrari cadastrale, nu se mai necesita sa aveti intre 1 si 9 salariati pentru a va incadra la microintreprindere.

Din punctul de vedere la obligatiei utilizarii casei de marcat fiscale la prestarea de servicii in favoarea persoanelor fizice,  consideram ca sunt aplicabile prevederile de la art. 1 din OUG 28/1999 privind casele de marcat fiscale, ce obliga la utilizarea caselor de marcat fiscale, deoarece nu identificam nici o exceptie de la utilizarea acestora, exceptii prevazute la art. 2 din OUG 28/1999.

Articole conexe:

Ultima ora:Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii
1 comentariidanieluta 2013-02-11 14:55:22

Buana ziua! Imi poate da cineva lamuriri la urmatoarele probleme?Va rog:1.La o Intr.Individuala , la tinerea evidentei in partida simpla se iau total cheltuieli fara ct 607?I.I-ul nu este platitor de tva.Se face descarcarea marfii cu ajutorulcoeficientului "K"?sau nu se foloseste ct 607?2.La un ONG,fara activitate niciodata se depune declaratie in loc de bilant?3.O s.c,care are activitate minora (2-3 facturi/luna),patronii fiind 2 batrani,acum trece de la I.P,la plata 3% impozit venit.Este necesar sa angajeze salariat?Pana acum ,ei au fost la vanzare(sunt pensionari).Multumesc anticipat!


 
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubContabilitate.ro
Sectiuni
  • ANAF si MFP
  • Codul de procedura fiscala
  • Codul fiscal
  • Declaratii si Formulare
  • Legea Contabilitatii
  • Monografii contabile
  • Studii de caz
  • TVA
Video club

X