Cum se impoziteaza produsele oferite gratuit

de Clubcontabilitate.ro la 02 Sep. 2011

Tags: impozit, produse oferite gratuit, mfp, promovarea produselor, tratament fiscal, baza legala


Intrebare: Care este tratamentul fiscal al produselor oferite gratuit clientilor - persoane fizice ca urmare a practicilor comerciale privind promovarea produselor/serviciilor?


Raspuns oficial oferit de MFP

Veniturile impozabile cuprind veniturile in numerar si/sau in natura. In cazul venitului in natura, valoarea acestuia se stabileste pe baza cantitatii si a pretului de piata pentru bunurile sau serviciile respective.

Veniturile din premii cuprind veniturile din concursuri, altele decat cele prevazute la art. 42 (premiile obtinute de sportivii medaliati la campionatele internationale, premiile sportive acordate sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor si altor specialisti, in vederea realizarii obiectivelor de inalta performanta, si altele asemenea), precum si cele din promovarea produselor/serviciilor ca urmare a practicilor comerciale, potrivit legii."

Prin urmare, veniturile primite sub forma unor produse oferite gratuit clientilor - persoane fizice ca urmare a practicilor comerciale privind promovarea produselor/serviciilor, potrivit legii sunt din punct de vedere fiscal venituri din premii.

Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor respective este reglementat de Cap.VIII - "Venituri din premii si din jocuri de noroc" din Codul fiscal.respectiv acestea se impun, prin retinerea la sursa de catre platitor, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu.

Venitul net este diferenta dintre venitul din premii si suma reprezentand venit neimpozabil

Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu.

Baza legala: Legea nr 571 / 2003 articolul 10, art 75-77 (cap. VIII al titlului III)Articole conexe:

Ultima ora:Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii
0 comentarii 
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubContabilitate.ro
Sectiuni
  • ANAF si MFP
  • Codul de procedura fiscala
  • Codul fiscal
  • Declaratii si Formulare
  • Legea Contabilitatii
  • Monografii contabile
  • Studii de caz
  • TVA
Expertii nostri
Alexandra Preutescu
Georgiana Iovan Silviu Badea Violeta Georgescu Teodora Munteanu Nicusor Belciug Geta Bujor
Video club

X